Bij overlijden

Krijn Breen Uitvaartverzorging is dag en nacht bereikbaar om een overlijden te melden. Wanneer er iemand overleden is neemt u eerst contact op met de huisarts of behandelend arts, deze zal een overlijdensverklaring opstellen. Na deze handeling staat Krijn Breen Uitvaartverzorging voor u klaar om alles voor te bereiden en te regelen rondom de uitvaart van uw dierbare. De wens van de overledene staat hierbij voorop om samen met u als nabestaande tot een passend afscheid te komen. Een passend afscheid waar u later met een goed gevoel op terug kan kijken.

Wij helpen u hierin bij het maken van de juiste keuzes. In ons gesprek over de uitvaart worden alle details zorgvuldig door genomen.

Tijdens dit gesprek zullen wij het onder andere hebben over:

  • De verzorging van de overledene. Wie neemt deze verzorging op zich? Wilt u als nabestaande deze zorg dragen of wordt dit via de uitvaartverzorger geregeld?Wat zijn de wensen ten aanzien van het opbaren van de overledene? U kunt hierbij kiezen voor een thuisopbaring of in een uitvaartcentrum. Hoe wilt u de opbaring komt hierbij ook ter sprake. U kunt kiezen voor een bed opbaring of opbaring in een kist. Er zijn diverse mogelijkheden voor een type kist.
  • De uitvaartplechtigheid. De dag, het tijdstip en de locatie waar de uitvaartplechtigheid zal plaats vinden. Dit kan zijn in de kerk, kerkgebouw, aula, thuis, crematorium of elders.
  • De keuze voor een begrafenis of crematie. Welke begraafplaats of welk crematorium?
  • De plechtigheid. Het moment en de wensen ten aanzien van de condoleance, muziek, liturgie, sprekers, catering enzovoorts.
  • De rouwbrief en eventuele advertentie in de krant. Kiest u een rouwbrief uit de collectie of heeft u een eigen ontwerp? In welke krant moet er een advertentie geplaatst worden?
  • Bloemen. Wenst u bloemen bij uw kist? Mogen mensen bloemen meenemen naar de uitvaart?
  • Het vervoer tijdens de uitvaart. Hierbij zijn diverse mogelijkheden. Rouwauto, koets enzovoorts.
  • Verzekeringen. Indien deze is afgesloten kunnen wij voor u regelen dat deze uitgekeerd wordt.