Wilsbeschikking

Nadenken over uw eigen uitvaart is wellicht een lastig onderwerp om over te praten. Wel is het verstandig om dit te doen. U kunt hierbij kiezen voor een persoonlijk, geheel vrijblijvend, gesprek om uw wensen bespreekbaar te maken. Uw wensen worden dan opgeschreven in het zogeheten ‘wilsbeschikkingsboekje’. In dit boekje maakt u uw wensen kenbaar met betrekking tot uw uitvaart. Door uw wensen vooraf op te schrijven, geeft dit een stukje rust en overzicht bij leven. Bij uw overlijden biedt dit een handreiking aan uw nabestaanden en dierbaren.

Het boekje wordt handgeschreven ingevuld en ondertekend. Ook wordt het boekje dan voorzien van een datum. Dit maakt de wilsbeschikking rechtmatig en zoals overeenkomstig uitvoerbaar. Hier hoeft geen notaris voor ingeschakeld te worden. In het boekje kunnen ook  bank- en andere administratieve zaken beschreven worden, en waar deze te vinden zijn. Denk hierbij aan o.a. wachtwoorden en pincodes. Het is daarom belangrijk dat de nabestaanden weten dat er een wilsbeschikking is en waar ze deze terug kunnen vinden.

Krijn Breen Uitvaartverzorging biedt u de mogelijkheid en hulp bij het invullen van het wilsbeschikkingsboekje. Dit doen we geheel vrijblijvend. Daarnaast kunnen we u ook voorzien van een passende kostenindicatie, op basis van uw ingevulde wensen.